Glucosamine kopen bij Roelvital

Artrose, gewrichtspijn, stijfheid in de gewrichten,.—mag dit wettelijk?.het zijn zaken die we meestal met ouderen associëren, maar ook sporters kunnen er last van hebben. Glucosamine is een ideaal supplement om dergelijke klachten te verminderen, en zelfs de oorzaak van het probleem aan te pakken. Ook glucosamine voor hond is een mogelijkheid.

Wat meer informatie over glucosamine, wat het is en welke voordelen het biedt, is hier wel op zijn plaats!


Wat is glucosamine?

Glucosamine is een lichaamseigen eiwit dat verschillende functies heeft binnen het lichaam. Zo zorgt het voor de vorming van stevig kraakbeen, zet het de productie van gewrichtsvloeistof in gang en is het een bouwstof van collageen, een eiwit dat de huid stevigheid biedt.


Het ontstaan van gewrichtsproblemen

Het lichaam maakt zelf proteoglycanen aan, een stof die gewrichten in stand houdt. Is deze aanmaak echter verstoord, dan kunnen problemen zoals artrose ontstaan. Eigenlijk komt dit doordat er miner water in terecht komt, met als gevolg dat het gewricht en het kraakbeen minder veerkrachtig worden. Het gevolg daarvan? Stijfheid en pijn!

Glucosamine kopen garandeert echter dat je van dergelijk complicaties verlost bent. Het eiwit bestaat uit een verbinding van glucose en glutamine en komt van nature voor in bindweefsel, kraakbeen en het vocht tussen gewrichten. Bij het ouder worden maakt het lichaam minder glucosamine aan, met als gevolg dat de kans op aandoeningen verhoogt. Glucosamine artrose verminder echter de klachten die daarmee gepaard gaan, en kan het beschadigde kraakbeen zelfs herstellen.


Glucosamine (en glucosamine voor hond) heeft verscheidene functies:

1. De aanmaak van kraakbeen

Glucosamine zorgt voor de vorming van proteoglycanen, die een onderdeel vormen van gewrichtskraakbeen. In combinatie met collageen, chondrocyten en water vormen ze een matrix in de vorm van een gel op de botuiteinden.

2. Vloeistof in gewrichten

Glucosamine is een onderdeel van hyaluronzuur, een bestanddeel dat een rol speelt bij het synoviale vocht (gewrichtsvocht). Het zorgt voor de smeerbare en stroperige structuur van dat vocht, en voorkomt dat de vloeistof naar de bloedbaan wegstroomt. Dankzij glucosamine poeder of glucosamine tabletten wordt de normale hoeveelheid gewrichtsvloeistof behouden.

3. De huid en collageen

Ten slotte is glucosamine een bestanddeel van collageen, dat onze huid stevigheid geeft. Ook kan de substantie elastine- en collageenproducerende cellen stimuleren om extra hyaluronzuur te produceren, waardoor de huid het vocht beter kan vasthouden. Met behulp van glucosamine tabletten of glucosamine poeder worden zowel de stevigheid als de elasticiteit van de huid behouden!