Curcuma kopen

Curcuma of kurkuma is een kruid dat afkomstig is uit de plant Curcuma longa dat voornamelijk in India verbouwd wordt. De Nederlandse naam van kurkuma is geelwortel. Naast een keukenkruid wordt het ook veel gebruikt in de natuurgeneeskunde. Men zegt dat met name de gele kleurstof van de plant een geneeskrachtige werking heeft. De gele kleur wordt in veel levensmiddelen gebruikt en staat bekend onder de naam Curcumine oftewel E100. Goede informatie over curcuma online vinden is heel eenvoudig en overal staat eigenlijk dezelfde geneeskrachtige werking beschreven. Curcuma zelf is onder andere verkrijgbaar als curcuma tabletten, curcuma capsules en zelfs als kurkuma poeder.

Geneeskrachtige werking curcumine oftewel geelwortel

De wetenschap is met name geïnteresseerd in de anti-inflammatoire en antioxidatieve eigenschappen van curcumine. Dat wil zeggen dat het ontstekingen tegen gaat maar ook de weefsels beschermt tegen vrije radicalen. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar deze eigenschappen gedaan, maar als natuurgeneesmiddel wordt het al jaren gebruikt. Curcumine of geelwortel staat namelijk al jaren bekend als een natuurlijke ontstekingsremmer, dat wil zeggen dat het helpt bij chronische ontstekingen zoals die zich voortdoen bij onder andere diverse ziekten. Ook als preventief middel wordt het veelvuldig gebruikt.

 

Curcuma online kopen bij Roelvital

Er zijn zeer veel verschillende producten op de markt met kurkuma als hoofdbestanddeel. Een product dat het beste bij uw persoonlijke omstandigheden past is dan ook zo gevonden. Het belangrijkste is om even goed na te denken hoe u dit product het liefst gebruikt. Zo zijn er curcuma tabletten en curcuma capsules te koop die u in moet slikken, maar kunt u ook kiezen voor kurkuma poeder dat u aan uw maaltijd toe kunt voegen. Niet alleen voor de smaak, maar dus ook voor uw gezondheid. Bekijk en vergelijk de verschillende producten met curcuma online in de webwinkel van Roelvital Reform.